Afspraak maken

Een bezoek aan Dermalink gaat op afspraak, in principe via een verwijzing door een huisarts,
door een ander medisch specialist of door uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

U kunt ons op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur bereiken op telefoonnummer: 033 – 433 46 00.

Bent u voor de eerste keer op de polikliniek? Vergeet dan niet uw legitimatiebewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Bij binnenkomst op de polikliniek meldt u zich aan de ontvangstbalie, zodat wij weten dat u aanwezig bent. U wordt in de wachtkamer opgehaald door een doktersassistente of de dermatoloog zelf.

Diagnose en behandeling

Vaak is het mogelijk al bij een eerste bezoek een diagnose te stellen. Kleine onderzoeken en ingrepen kunnen we direct verrichten. Voor uitgebreid onderzoek of een ingreep maken we meestal een nieuwe afspraak.

Hoe lang duurt het eerste consult?

Een eerste consult duurt ongeveer 10 tot 20 minuten, afhankelijk van uw klacht(en).

Werkt u met vee of bent u in (buitenlands) ziekenhuis geweest?
Meld het!

Dermalink voert een actief beleid tegen de verspreiding van meervoudig resistente bacteriën. Als u binnenkort u een poliklinische behandeling krijgt, is het van belang voor het Dermalink (en uw medepatiënten) om te weten of u drager bent van een bijzonder resistente bacterie (BRMO) zoals MRSA. Wij zullen u dan een aantal vragen stellen, namelijk:
• Bent u bekend als drager van een resistente bacterie?
• Bent u het afgelopen jaar opgenomen geweest in een andere zorginstelling?
• Heeft u contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens die bedrijfsmatig worden gehouden ten behoeve van de vleesindustrie of woont u op een bedrijf waar deze dieren bedrijfsmatig worden gehouden?
• Bent u huisgenoot en/of verzorger van een MRSA positieve patiënt?
• Woont u momenteel of bent u de afgelopen 2 maanden woonachtig geweest in een instelling voor asielzoekers?

Het kan namelijk zijn dat u drager bent van de MRSA-bacterie (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) of van andere Bijzonder Resistent Micro-organisme (BRMO). De aanwezigheid van een BRMO geeft bij gezonde mensen geen ziekteverschijnselen. Wanneer u weerstand is verminderd kan deze, net zoals bij andere bacteriën, infecties veroorzaken. Bacteriële infecties worden, indien nodig, behandeld met antibiotica. Als de infectie veroorzaakt wordt door een bijzonder resistente bacterie houdt dit in dat deze bacterie ongevoelig (resistent) is voor één (of meer) van de antibiotica die de dermatoloog als eerste keus zou willen gebruiken bij de behandeling. Een infectie is hierdoor moeilijker te behandelen.
MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een voorbeeld van een BRMO. De Staphylococcus Aureus is een normaal op de huid voorkomende bacterie. In het geval van MRSA is deze bacterie ongevoelig geworden voor de gangbare antibiotica.

Let op: Een controle hierop is 3 maanden geldig. Het kan zijn dat u voor een operatie opnieuw deze vragen gesteld krijgt.
Voor u zelf hoeft deze bacterie geen gevolgen te hebben De bacterie is echter ongevoelig voor de meeste antibiotica en vormt voor de Nederlandse zorginstellingen daarom een groot probleem.

Wachten

We doen ons uiterste best het spreekuur zo soepel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, want we willen u niet langer laten wachten dan nodig is. Toch kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten. Wij brengen u hiervan op de hoogte.

Verhinderd

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te melden. Dit kan via telefoonnummer 033 – 433 36 00 (ma t/m vrij van 8.00-16.30 uur) of via e-mail (24 uur per dag) naar info@dermalink.nl.

Vragen

Bij problemen of vragen kunt u altijd contact opnemen met de kliniek, een medewerker zal u graag te woord staan.